24 Σεπ 2006

ΕΝΑ ΜΟΝΟΣΤΗΛΟ




Στην αγγλική εφημερίδα “Independent” http://news.independent.co.uk πριν από τρεις-τέσσερις μέρες δημοσιεύτηκε ένα μονοστηλάκι, με το ζόρι εκατό λέξεις, λες και επρόκειτο για ένα ασήμαντο γεγονός, σαν τα μονόστηλα που μπαίνουν στις εφημερίδες για να κοινοποιηθεί στους πολίτες ότι θα υπάρξει διακοπή νερού στην ταδε περιοχή λόγω έργασιών της ΕΥΑΘ. Η ιστορία που έλεγε το μονοστηλάκι είναι η εξής:


Ο Μανουέλ Μπράβο, μετά τη δολοφονία των γονέων του και τον βιασμό των αδελφών του από το απολυταρχικό καθεστώως της Αγκόλας, κατέφυγε στη Βρετανία ζητώντας πολιτικό άσυλο το 2001, μαζί με τη γυναίκα του και τους δύο γιους του. Το αίτημά του απορρίφθηκε. Ο Μπράβο μαζί με το γιο του κρατούνταν σε βρετανικό κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών ώσπου να έρθει η ώρα της απέλασής τους. Πιστεύοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσει την παραμονή των γιών στη Μεγάλη Βρετανία ο Μανουέλ αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Αφού συμβούλεψε το γιο του για τελευταία φορά, απαγχονίστηκε.
Να τον χαιρόμαστε το δυτικό πολιτισμό μας. Αυτόν που, ας μην το ξεχνάμε, ζει και “αναπτύσσεται” εις βάρος του Τρίτου (ή “αναπτυσσόμενου”, όπως θα έλεγαν κάποιοι γραφικοί όπως ο Μπόνο) Κόσμου. Ολόκληρη η σχετική είδηση στα ελληνικά εδώ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/21/1243558.htm .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, όταν απαιτειται η θυσία-πράξη έσχατη και τελευτική- για να εγερθεί ένας υποτυπώδης ανθρωπισμός, τότε δεν ξαφνιάζομαι καθόλου που η εκκλησία (κομπο)ρεύεται για το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί υπέρ των αδυνάτων (και των ορθοδόξων μεταναστών) και η Ρούλα, η Εθνική Ρούλα μας, καυχιέται που πραγματοποιεί τα όνειρα των δυστιχισμένων.

ΠανωςΚ είπε...

Σωστός είσαι stalker, δυστυχώς...