4 Οκτ 2006

ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ


Κάποια βιβλία αποδεικνύονται προφητικά. "Το Φαρενάιτ 451" του Ρέι Μπράντμπερι (πρώτη έκδοση 1953), που ασχολείται με την απαγόρευση των βιβλίων και το κάψιμό τους, προκαλεί την αντίδραση ενός νεοσυντηρητικού πατέρα στις ΗΠΑ, ο οποίος το θεωρεί ακατάλληλο για τους νέους! Σύμπτωση;

Στη φωτό ο ευλαβής και ανησυχών πατήρ μετά της κοράκλας του...


Η σχετική είδηση:
http://www.hcnonline.com/site/news.cfm?newsid=17270600&BRD=1574&PAG=461&dept_id=532215&rfi=6



Στο Κάνεϊ Κρικ του Χιούστον στις ΗΠΑ πριν από λίγες μέρες υποβλήθηκε αίτηση προς την πολιτεία να αφαιρεθεί από τη σχολική ύλη το βιβλίο του Ρέι Μπρανμπερι "Φαρενάιτ 451". Η 15χρονη Ντιάνα Βερμ ένιωσε προσβεβλημένη από το περιεχόμενο του βιβλίου και το ανέφερε στον πατέρα της. "Είχε βρόμικη γλώσσα, δεν θα έπρεπε να διδάσκεται στο σχολείο γιατί προσβάλλει τους ανθρώπους. Αν δεν μπορούν να βρουν ένα βιβλίο με καλό περιεχόμενο, καλύτερα να μην υπάρχουν καθόλου βιβλία", λέει η 15χρονη. Ο πατέρας της, Αλτον Βερμ, ενστερνιζόμενος την άποψή της, κατέθεσε αίτηση στην περιφέρεια για "επανεξέταση της καταλληλότητας της εκπαιδευτικής ύλης και αφαίρεση από αυτήν του συγκεκριμένου βιβλίου". Πρόκειται περί βρομιάς, λέει ο ανήσυχος πατέρας, προσθέτοντας πως δεν έχει διαβάσει το βιβλίο. Απλώς το ξεφύλλισε και βρήκε ότι το βιβλίο περιέχει τα εξής ολισθήματα: αναφορές σε μεθύσια, το κάπνισμα, τη βία, τη Βίβλο και χρήση του ονόματος του Θεού επί ματαίω... Προσθέτει επίσης ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η πολιτεία που τιμωρεί τους μαθητές που βρίζουν, τους ζητεί ταυτόχρονα να διαβάσουν ένα βιβλίο άσεμνου περιεχομένου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προτείνω-ως ευσεβής χριστιανός- να μελετάμε από 3 χρονών την Παλαιά Διαθήκη. Το πιο light παραμύθι αναφέρει κάποιον βιασμό, ενώ το πιο hardcore διηγείται αδερφοκτονίες σ' ένα gore βιβλικό σκηνικό, εκεί που συναντιούνται ο Αρτζέντο με τον Σεσίλ Ντε Μιλ.