3 Ιαν 2007

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ (ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΥΠΟ)

Λίγες μέρες πριν και λίγα ποστ πιο κάτω είχε γίνει αναφορά στη δικαιώση του κοινωνικού αγώνα του 11χρονου κουκουλοφόρου. Σημερινό άρθρο της εφημερίδας Μακεδονία, το οποίο αναπτύσσει το ίδιο σκεπτικό, με χαροποίησε ιδιαίτερα:


Εντυπωσιακή ήταν η κίνηση “υιοθέτησης” του 11χρονου κουκουλοφόρου από το υπουργείο Υγείας. Έμπλεοι χριστουγεννιάτικου πνεύματος, έσπευσαν όλοι οι αρμόδιοι και μη φορείς να βάλουν τον 11χρονο στο ίσιο δρόμο παρέχοντας κάθε είδους διευκολύνσεις. Μόνο που αν το καλοσκεφτούμε, η κίνησή τους είναι επικοινωνιακά λανθασμένη. Ποιο είναι το μήνυμα; Δεν έχεις σπίτι; Δεν έχεις δουλειά; Δεν έχεις στο ήλιο μοίρα; Νιώθεις καταπιεσμένος από τη σημερινή κοινωνία; Σε παράτησε η γκόμενα; Γίνε κι εσύ κουκουλοφόρος, μπορείς! Κι ακόμη καλύτερα, βάλε το πιτσιρικά σου να φορέσει μία κουκούλα και να πετάξει πέτρες στους αστυνομικούς. Φρόντισε να τραβήξουν οι τηλεοπτικές κάμερες τα σχετικά πλάνα και μετά άσε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους.
Ουσιαστικά, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο αγώνας του ενδεκάχρονου δικαιώθηκε. Το όνειρό του για μια καλύτερη ζωή έγινε πραγματικότητα. Ετσι λοιπόν ο δρόμος είναι ανοιχτός για όλες τις σκληρά δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες. Χιλιάδες είναι οι άπορες πολύτεκνες οικογένειες στην Ελλάδα. Για φανταστείτε τι θα γινόταν αν... παρασύρονταν οι γόνοι όλων αυτών των οικογενειών. Ένας 11χρονος άπορος κουκουλοφόρος μπορεί να είναι αφορμή για επίδειξη πολιτικής ευαισθησίας. Πολλοί όμως;

Δεν υπάρχουν σχόλια: