8 Φεβ 2007

Ωδή στις τελευταίες μέρες

Κύριοι, γιατί σε εσάς απευθύνομαι. ΑΠΟΛΥΟΜΑΙ. ΑΠΟΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΕΛΕΛΕ. Απολύεται ο παλιός χέζει τώρα καθιστός-κάνει τη ζωή αλλιώς-δε μπορεί να κάνει αλλιώς, απολύομαι ψαρούκλες τα μαλλιά μου κάνω μπούκλες, περπατώ στο δάσος ακούω χιπ χοπ απολύομαι δεν είμαι ΕΠΟΠ, ΠΕΡΝΑΩ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΠΙΝΩ ΜΠΛΕ ΦΑΝΤΑ (μεταξύ μας πολύ μαστ ηδύποτο στην Αυλώνα αυτό) ΠΟΥΤΑΝΑ ΓΚΑΤΖΟΛΙΑ ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και τα υπόλοιπα τινά. Φαίνεται απίστευτο μα είναι αληθινό κτλ κτλ. Και είμαι χαρούμενος. Γιατί εκτός από το γεγονός του ότι πλέον μπορώ να ΦΥΓΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΔΩ αλλά και να το παίξω φάντασμα. Τί εστί αυτό; Να σου λένε έλα να πας εκεί και να τους λες πολύ απλά: ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΙ. Και να μην μπορούν να σου πουν τίποτις. Και να σε βγάζουν και εξοδούχο. Γαμώ;;Χε χε...χο χο χο...

Μόνο όσοι έχουν πάει στρατό έχουν φτάσει στις τελευταίες ημέρες της θητείας τους (η φράση αυτή θα κρατηθεί για πάντα χαραγμένη στις μνήμες σας. Το συμπέρασμα που διατυπώνεται είναι απίστευτο. Δεν το είχατε σκεφτεί έτσι;;τελευταίες μέρες-φαντάρος-θητεία). Αυτές δηλαδή που σου επιτρέπουν να μιλάς στην στολή εξόδου, και να της λές με απόλυτη σοβραότητα: "Δε προλαβαίνω να σε ξαναβάλω". Και αυτή να σε ακούει. Να σε ακούν και οι υπόλοιποι μέσα στο θάλαμο και αντί να λένε πάει παλάβωσε τούτος τι έγινε ο πλανήτης πάει κατα διαόλου και άλλα συναφή, να σε κοιτούν με μεγάλη ζηλοφθονία και να σου γελούν. Γιατί κατά βάθος θέλουν και αυτοί να περάσει ο καιρός και να μπορέσουν και αυτοί να το κάνουν. ΑΠΟΛΥΟΜΕΝΕ ΦΑΝΤΑΡΕ. ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗ ΣΤΟΛΗ ΕΞΟΔΟΥ. ΜΠΟΡΕΙΣ. Παιδιά είναι ωραία φάση να μη σε πιάνει τίποτα. Ακόμη και ο ύπνος δε σε πιάνει στην ιδέα ότι θα πάρεις το χαρτί στο χέρι σου από τον καταϊδρωμένο και κατακαημένο καραβανά και στο αμέσως επόμενο δεπτερόλεπτο να βάζεις τη γλώσσα σου σφιχτά ανάμεσα στα χείλη σου και να του κάνεις "ΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ!!!!!!!!! ΑΣΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΕΛΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ" που λέει και ένας μάρτυρας στο δικαστήριο.

Ο υπογράφων με αυτό το-πλούσιο σε σωματικά προσόντα και συνδιασμένο με απίστευτα καλή για την καρδιά μυρωδιά-όνομα είχε και άλλη τύχη. Να λείπει έξι ακριβώς μήνες από την ΜΑΥΡΗ μονάδα που ο τρομερός ΕΣ (που κάνει τον δημοσιογράφο οδηγό τον μάγειρα οπλουργό και τον μηχανικό αυτοκινήτων μάγειρα αλλά και άτομα που δεν ξέρουν να γράφουν ελληνικά-ναι! σωστά μαντέψατε!-γραφείς) καθότι αποσπασμένος (για καλή του τύχη, δεν αντιλέγει) σε άλλό μέρος. Και να γυρίζει σήμερα ως άλλος Ρόμπεν στο Λόξλι. Και (χι χι) να μην τον θυμούνται και να νομίζουν ότι είσαι νέοπαρντ. Σε βλέπει ο Μεσιέ Καραμπάν και σου λέει με το ύφος του μπάτσου (που στις πορείες σου ρίχνουν δακρυγόνα και μετά σου λένε τι έγινε κλαίμε κλαίμε;;) "Σειρά τι έγινε χε χε καινούργιος καινούγιος χε χε έλα να κουβαλήσεις αυτές τις καρέκλες". Απαντάς με όλη την απάθεια που σε διακρίνει: "ΟΧΙ ΡΕ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΥΟΜΑΙ. ΦΕΥΓΩ. ΛΕ ΛΕ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;".

Έψαχναν επίσης άτομα να πάνε σε ένα μνημόσυνο με στολή εξόδου. Και ο υπίλαρχος έκανε το λάθος να απευθυνθεί στον υπογράφοντα με το ειρωνικό ύφος που μόνο οι ψαράδες υπίλαρχοι έχουν και αυτοί που έχουν κάνει στρατό και δη στα τεθωρακισμένα γνωρίζουν: "Τιιι κάνεις το Σάββατο εσύύύύύ". Και του απαντάς με μια έκφραση που φανερώνει αυτό που στο άρλεκιν ονομάζεται "Η μικρή Μάριον ένιωσε την υπερμεγέθη φύση του κηπουρού να μεγαλώνει και να πιέζει το αριστερό της μπούτι καθώς σκυμμένος και ακουμπισμένος από πίσω της πάνω στο κορμί της, της μαθαίνει πως να κουνάει τη ρακέτα του τένις για να κάνει καλό σερβίς" ότι "Για να δούμε...θα ξυπνήσω το πρωί θα βάλω τα πολιτικά μου, θα πάρω το χαρτί και θα φύγω...απολύομαι". Αμέσως μετά λαμβάνεις την εξής έκφραση στο πρόσωπο σου: "ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΨΑΡΑ;;Από το πρωί του Σαββάτου τα γαλόνια που με ύφος 1526,78 καρδιναλίων δείχνεις εμένα δε θα μου λένε απολύτως τίποτα". Όχι τίποτα άλλο αλλά άλλοι (άλλο αλλά άλλοι;;;καλά τι γράφω ρε; φοβερός δεν είμαι;) που είχαν και πολλά περισσότερο γαλόνια από εσένα ήταν πολύ περισσότερο ταπεινοί. Τουλάχιστο κάποιοι που ξέρει ο μοναδικός, θεϊκός και πάνω από όλα ΠΟΛΙΤΗΣ πλέον Ιωάννης.


Ναι!!!Και ο Κέιν κύριοι φαντάρος ήταν. Και μόλις απολύθηκε έκανε το "Πολίτης Κέιν".
Έτσι για να μαθαίνετε.

Αν σας άρεσε η στάση του Ιωάννη απέναντι σε όλα αυτά να σας γράψω και ότι θα γίνει αύριο στην-όπως θα έχετε καταλάβει-ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, μία και καμία-μέρα της απίστευτα μάχιμης θητείας του.

Άσχετο παντελώς ΥΓ: Συνελήφθη ο μουντιαλικός Πία (αυτός ντε με τη μάσκα γορίλα σε κάθε γκολ και τις κατηγορίες για δολοφονία;Ναι αυτός...) του ΠΑΟΚ που τόσα έχει προσφέρει στην ομάδα να οδηγεί χεσμεντέν. Αγνόησε, λέει, και τρία φανάρια. Καλά μωρέ ο λακαμάς γιατί δε ρωτάει τους υπόλοιπους παίκτες πως σκαπουλέρνουν στην Ελλάδα το να γίνεσαι κομοδίνο από το πιώμα να παραβιάζεις επίσης όλους τους φωτεινούς συματοδότες και να μην σε πιάνει (να μη σε πιάνει...συγκινούμαι με αυτήν την έκφραση πλέον κατανοητό ε;) κανείς;;

5 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Απωλελέ και τρελελέ, κυριολεκτικά βλέπω... Εύγε!
Αντε κακός πολίτης και καλός αλήτης μπρε!

τουκιθεμπλομ είπε...

Καλός πολίτης. Όλοι αυτοί οι καραβανάδες που σε έκαναν να βλαστημήσεις την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκες άντρας Ι1 στρώνανε μυστικά το δρόμο για αυτήν τη μεγάλη ευτυχία της απόλυσης. Να τους ευχαριστείς που έκαναν την ημέρα αυτή τόσο σημαντική.

nahames nakanamoko είπε...

αντε Ioannis (αυτό το Ioannis μου θυμίζει το Μελισσανίδη...) good citizen,with the good you to renter the human society,far from Calliopi, Villariba (y Villabajo) and from now on,you to shit sitted (or to sit shitted,your choice)

παράλληλος είπε...

Καλή Πατρίδα, σύντροφε!
Λάθος, αυτό είναι για εξόριστους.

Καλωσήρθες!

Ανώνυμος είπε...

Απόψε θα κοιμηθείς στρατιώτης. Αύριο το πρωί, θα μαχμουρλέψεις στο κρεβάτι μέχρι να έρθει να σε παρακαλάει ο ανθύπας του Α' Γραφείου να περάσεις σε παρακαλώ να πάρεις το απολυτήριο για να υπογράψεις και το 108 και να παραδώσεις τα ύλικα. Μην βιαστείς, αργά και βασανιστικά, μαχμουρλίδικα και με το πάσο σου.

ΥΓ Α! Και όταν ο διοικητής σου ευχηθεί «καλός πολίτης» μην κολλήσεις και του ευχηθείς «επίσης!». Πονάει. Πέστου «και στρατηγός»και φύγε!

Ο θείος Κουλ Ουάχατ