8 Φεβ 2007

I had a dream

Είδα στον ύπνο μου πως ο Μπεν Κίνγκσλεϊ ήταν ένας βίαιος ινδουιστής ραβίνος, αντικαταστάτης του Νόελ Γκάλαχερ στους Oasis, ο οποίος τους παρέσυρε σε ένα μεγάλο μυστικιστικό ταξίδι στην έρημο της Αριζόνας, στο μοναστήρι μιας παράξενης αδερφότητας, όπου -σύμφωνα με τη Βίβλο των Κρανίων- μπορούσες να διεκδικήσεις την αθανασία.

Πώς συνδέονται όλα αυτά;

Να το εξηγήσω δεν μπορώ. Απλώς συνέβη να ακούσω μετά από πολύ καιρό το Masterplan των Oasis και αντιλήφθηκα ότι αυτά τα παλικάρια, προτού πάρουν την κάτω βόλτα (που τελειωμο δεν φαίνεται να έχει) ήταν ικανοί να ηχογραφούν ως b-side τραγούδια που οι λογής λογής Keane, Coldplay, Travis και Σια τα ακούνε και βγάζουν εφηβικά μπιμπίκια από τη ζήλια τους! Και άσε όλους τους σοβαρούς μουσικοκριτικούς, που ορθώς αναφέρουν μπιτιλικές κλεψιές, hype, marketing, να ψάχνουν να βρουν κάποιο χαμένο διαμαντάκι κάποιου ντροπαλού "αντιστάρ" τυπά που γρατζουνάει μια ακούρδιστη ακουστική κιθάρα και το παίζει lofi κατάθλιψη (και να μη μιλήσω τώρα για τα ηλεκτρονικά free form μπιμπλικια).


Χτες βράδυ είδα το "Lucky Number Slevin", και αφέθηκα να χαζεύω τις βίαιες γκριμάτσες και τον τρόπο με τον οποίο φούσκωνε η φλέβα στο πλάι του γυμνού κρανίου του Μπεν Κίνγκσλεϊ, έτσι όπως τον χάζευα και όταν είχα δει το Sexy Beast... Μιλάμε για τον τύπο που σε μια φάση της ζωής μου πίστευα πως ήταν ο Γκάντι...








Ίσως να φταίει και το ανάγνωσμά μου πριν τον βραδινό ύπνο: "Η βίβλος των κρανίων" του Ρόμπερτ Σίλβερμπεργκ (υποτίθεται Επιστημονικής Φαντασίας). Τέσσερις συμφοιτητές, πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες, κυνηγούν την αθανασία, στην έρημο της Αριζόνας. Μόνο δύο μπορούν να την κερδίσουν και οι κανόνες είναι απλοί: Ενας (αδιάφορο ποιος) πρέπει να αυτοκτονήσει για χάρη των υπολοιπων. Οι δύο από τους εναπομείναντες πρέπει να δολοφονήσουν τον τρίτο.


Κι ετσι μπλεχτήκαν όλα: Η φλέβα στο κρανίο του Κίνγκσλεϊ, η ποπ αθανασία των Oasis, εβραίοι, Αμερική, όπλα, γκάγκστερς, το Τζόσουα Τρι, ο Γκάντι με τη μορφή του Νόελ Γκάλαχερ, ο Γκάλαχερ ραβίνος, ο Κίνγκσλεϊ να υποκαθιστά τον εργοδότη μου...

Ξύπνησα ιδρωμένος και αργοπορημένος για τη δουλειά.


2 σχόλια:

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Δεν είναι ο Γκάντι ο Μπεν;;;

nahames nakanamoko είπε...

@Ioannis Garlicdick-oglou
όχι o Μπεν ήταν ο αποτυχημένος σωσίας (αφού τελικά τον αληθινό εφονεύσανε) για τις δημόσιες εμφανίσεις του Mah.

panokato,ναι τα ονειρα είναι συνήθως σουρεάλ,αλλά εσύ το γάμησες....