19 Μαρ 2007

Τα λόμπι, τα ζόμπι και τα εσώρουχά τους


Είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος γενικά. Ωστόσο κάτι ψιλοπράγματα είναι ικανά να
με βγάλουν από τα ρούχα μου.

Για παράδειγμα (όλο και κάτι θα ξεχνώ, βέβαια):

  • Ο κ. Γιανναράς θεωρεί το βιβλίο της Ιστορίας της στ’ δημοτικού βασικό διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων. Ευαίσθητος δείχνει στα ζητήματα παιδείας. Μόνο που, κρυμμένος πίσω από το δέντρο του εθνικισμού του, παραβλέπει το χαώδες δάσος της εκπαίδευσης (δεν είδα για παράδειγμα να σκίζει τα εσώρουχά του -να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, δηλαδή- για το άρθρο 16 της Γιαννάκου).

  • Ο Γ. Παπανδρέου, λέει, ήταν αυτόπτης μάρτυς σε τροχαίο ατύχημα και βοήθησε στον απεγκλωβισμό μιας μικρούλας, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Πήγε και την επισκέφτηκε σήμερα, λέει, και μάλιστα δεν επιθυμούσε επ’ ουδενί να υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη των ΜΜΕ, καθώς δεν επιθυμεί τέτοιου είδους προβολή. Στάνταρ, τον πιστέψαμε! Άλλωστε το λένε και οι διαβόητοι παπαράτσι του ΑΠΕ, οι οποίοι δημοσιεύουν και σχετικές φωτογραφίες που τραβήξανε κρυμμένοι πίσω από τα απλωμένα εσώρουχα του Γιανναρά.

  • Είναι δυνατόν να υπογράφεις την πολιτική στήλη του πιο τρέντι φριπρές της χώρας και να αναφέρεσαι στο “δημοκρατικό” Βυζάντιο; Είναι δυνατόν, ντεμέκ αθώα, ντεμέκ προσβεβλημένος, να απορείς που κανείς δεν αντιλαμβάνεται ως τέτοιο αυτό που προσπαθείς να επιβάλεις ως αυταπόδεικτο και αυτονόητο; Είναι δυνατόν, ρε Απόστολε Διαμαντή της LIFO, να αναρωτιέσαι αν αποτελούν εθνικιστικό λόμπι, μεταξύ άλλων, οι Καργάκος, Ζουράρις, Καραμπελιάς; Όχι ρε, δεν είναι λόμπι, γενιτσαροφαγικά ζόμπι είναι, και μάλιστα όχι χορτοφάγα. Είναι δυνατόν να καταφεύγεις στον φασίστα Κολιόπουλο, που μέχρι και τους δοσίλογους επιχείρησε να δικαιώσει ιστορικά -τέτοιο είναι το αντιΕΑΜικό του μένος- προς επίρρωσιν των λεγομένων σου;

  • Και μέσα σε όλα αυτά, καθώς πλησιάζει το παιχνίδι με την Τουρκία, έρχεται και η δήλωση του Φάνη -γιου του γιου του γιου του- Γκέκα. “Εχω ένα κρατημένο (γκολ, εννοεί) για τους Τούρκους”, είπε ο νέος Νικηταράς. Σιγά μεγάλε... Πρώτα κούρεψε τον λασπωτήρα που ’χεις για μαλλί και μετά θυμήσου να κρατήσεις και κάτι για τη σύνταξη (δες παρακάτω και θα καταλάβεις...).

  • Αλήθεια κ. Γιανναρά, κ. Διαμαντή, κ. Παπανδρέου και κ. Γκέκα (κ. Διαμαντή, μην ανησυχείτε, δεν θεωρώ ότι οι ανωτέρω συναποτελείτε λόμπι), εφόσον ένα βιβλίο Ιστορίας είναι αρκετό για να προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις, τότε τι πρέπει να προκαλέσει το ότι το 50% των συνταξιούχων παίρνει συντάξεις έως και 499 ευρώ, ενώ μόλις το 9% παίρνει συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ; Σιχτίρ.

7 σχόλια:

nikolakisdiaselos είπε...

σημεία των καιρών πάνω μου...

ΠανωςΚ είπε...

Σημεία των καιρών; Όχι δα, Διάσελε! Μην ξεχνάς, τα σημεία των καιρών είναι δική σου δουλειά, την οποία τεχνηέντως αποφεύγεις εδώ και καιρό να τη φέρεις εις πέρας.

nikolakisdiaselos είπε...

θέλω να γνωρίσει ο κόσμος και τ' άλλλα μου χαρίσματα...

ΠανωςΚ είπε...

Μην ανησυχείς Νικολάκη... Το 'χω καταλάβει αυτό. Αλλά γιατί βάζεις τον κόσμο σε τέτοια βαθιά και μάταιη αναζήτηση; (χεχεχε, ξέρω το χιούμορ μου χειροτερεύει)

παράλληλος είπε...

Να δείτε και τι Ελληνοχριστιανισμός θα παίξει το Σάββατο στις εξέδρες!...

ΠανωςΚ είπε...

Ναι Παράλληλε, θα το γλεντήσουν τα χρυσαυγιτόπουλα της Γαλάζιας Στρατιας.

παράλληλος είπε...

Έρχονται ενισχύσεις και απ΄την Κύπρο! Ήταν λειψά τα ντόπια μπουμπούκια...