9 Απρ 2007

Η λαμπάδα που δεν μου έφερε ο νονός μου

Πρώτος πήγαινε ο Μεγάλος, με το χαμόγελο της επιτυχίας στα χείλη. "Καλή Ανάσταση", μου ευχήθηκε και μου έσφιξε το χέρι. Πριν προλάβω να του αντευχηθώ, μου ανακοίνωσε κάτι ακατάληπτα, το όνομά του, την σημερινή αλλά και τη μελλοντική ιδιότητά του. Μετά, επανάληψη του ίδιου σκηνικού, με τον επόμενο.
Τον ακολουθούσε μια κοπελίτσα. Εικοσι, εικοσιπέντε χρονών το πολύ. "Καλή Ανάσταση", μου είπε και μου έδωσε τη μία από τις τρεις λαμπάδες που κρατούσε.
Από πίσω καταϊδρωμένος, με το γαλάζιο πουκαμισάκι του τσαλακωμένο, ένας συνομήλικός της, ο οποίος κρατούσε ένα τσουβάλι με λαμπάδες, πανομοιότυπες με αυτήν στις φωτογραφίες που ακολουθούν.




Για όσους είναι μύωπες και δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τι ακριβώς αναγράφεται στο σικ ταμπελάκι, ορίστε μια πιο κοντινή φωτό:




Προφανώς ο κ. Παναγιώτης Ε. Ακριτίδης, δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ (αλήθεια, έχουμε μπει επισήμως σε προεκλογική περίοδο;) μας μοίρασε τα κεριά που θα ανάψουμε στην -πολιτική- κηδεία του. Αν και για αυτό το τελευταίο δεν είμαι και τόσο σίγουρος... Όλο κάτι τέτοιες επικοινωνιακές τακτικές επιβραβεύουμε εδώ πάνω: Και ο Πανίκας μοίραζε στους καλοκαιρινούς εκδρομείς προς τη Χαλκιδική νερό με τη φάτσα του απάνω, πριν από τρία καλοκαίρια περίπου, ενώ σε κάποια εθνική επέτειο μοίρασε σημαίες, δυστυχώς χωρίς την φάτσα του απάνω. Από κοντά, στην ίδια τακτική, ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πριν από ένα ντέρμπι στην Τούμπα μοίραζε σπίρτα. Πάνω στη κουτί από τη μία πλευρά υπήρχε φυσικά η φάτσα του, ενώ από την άλλη αναγράφονταν συνθήματα κατά τη βίας...

6 σχόλια:

Wrong Guy είπε...

Ξέρεις τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν;Το καλοκαίρι με τον καύσωνα να μοιράζαν παγωτά στο δρόμο προς Χαλκιδική με τις φάτσες τους τυπωμένες στο περιτύλιγμα. Η προφυλακτικά με τα προσωπάκια τους πάνω, για να μας πηδάνε με προφύλαξη. Οι ανόητοι!

ΠανωςΚ είπε...

Η πλάκα είναι, wrong guy, πως αυτό με τα προφυλακτικά, βάσει της δικής τους επικοινωνιακής τακτικής, είναι μία πάρα πολύ ιδέα!
Ασε που κάτι ζαβοί σαν και μένα θα εμπλούτιζαν τη συλλογή τους από άχρηστα κακόγουστα αντικείμενα που έχουν πάνω τους φάτσα πολιτικών!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Για κωλόχαρτα με τη φάτσα τους, ούτε ιδέα, ε;
Το προφυλακτικό το βλέπεις κάποιες φευγαλέες στιγμές, που μόνο σ' αυτό δεν έχεις το μυαλό σου.
Ενώ το κωλόχαρτο, το ατενίζεις ώρες και μάλιστα σε στιγμές ύψιστης αυτοσυγκέντρωσης.

ΠανωςΚ είπε...

Πώς όμως να χέσεις κοιτάζοντας τις φάτσες τους; Συνεπακόλουθα, τώρα που το σκέφτομαι, το ίδιο ισχύει και για τα προφυλακτικά... Πώς να μην σου... πέσει το ηθικό με τη φάτσα του Πανίκα πχ.;

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Α, μην το λες! Περί εμπνεύσεως, ουδείς λόγος!

nahames nakanamoko είπε...

είδες που πάμε για εκλογές τελικά;

έχουσιν γνώσιν οι δέξιοι, άρα και ως τέκνα φρονίμων που είναι, μην έχοντας χορτάσει ξαναμαγειρεύουν......