30 Αυγ 2007

Για ποιον εργαζόμενο χτυπά η καμπάνα;

Από τη σημερινή Μακεδονία:

Σερφάρουμε, αντί να δουλεύουμε!
Στις ΗΠΑ τουλάχιστον, μέχρι και οι έξι στους δέκα εργαζόμενους μπορεί να επιδίδονται εκείνη τη στιγμή στο αγαπημένο τους σπορ, αυτό της "κυβερνοτεμπελιάς".
Με τον όρο, οι ειδικοί αναφέρονται σε ένα φαινόμενο που κοστίζει δισεκατομμύρια δολάρια στις επιχειρήσεις και είναι γνωστό σε όλους όσοι εργάζονται σε γραφεία ανά τον κόσμο: Πρόκειται για την ενασχόληση των εργαζομένων με το Ίντερνετ εν ώρα εργασίας. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε διεθνές επίπεδο, ο μέσος εργαζόμενος αφιερώνει συνολικά το ένα πέμπτο του ωραρίου του σε προσωπικές ενασχολήσεις (δηλαδή μιάμιση ώρα στην περίπτωση ενός τυπικού οκτάωρου), με το Ίντερνετ να αποδεικνύεται η αγαπημένη οδός διαφυγής τους από την εργασιακή ανία. Η αποστολή προσωπικών e-mail, η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω Ίντερνετ, τα ψώνια σε ηλεκτρονικά καταστήματα και η διαχείριση του οικιακού προϋπολογισμού αποτελούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, τις πιο δημοφιλείς ασχολίες των εργαζομένων που ενδίδουν στον πειρασμό της κυβερνοτεμπελιάς. (συνέχεια εδώ)
Ωχ, ωχ, δεν με βλέπω καλά...

2 σχόλια:

βα.αλ. είπε...

Αγαπητέ πάνωκάτε μου. Κάποιος να πει στην Μακεδονία ότι οι εργαζόμενοι δεν περίμεναν το ιντερνετ για να ασχοληθούν και με άλλα πράγματα. Άλλωστε υπάρχουν και οι εφημερίδες να διαβάσει κανείς, άλλοι συνάδελφοι να κουτσομπολεύσεις κτλ.

Τώρα αυτά τα λέω γιατί φυσικά δεν έχω πισί στη δουλειά.

Λες να στήσω ένα ασύρματο και να πάρω ένα λάπτοπ?

ΠανωςΚ είπε...

Επιβάλλεται! Βλέμμα προσηλωμένο στην οθόνη, ελαφρώς προβληματισμένο ύφος και κατά διάστηματα ηχητό κοπάνημα των πλήκτρων, και ιδού ένας παραγωγικός εργαζόμενος, φιλότιμος και...καλός λουφαδόρος...

(εχω ρεκόρ παραμονής στην καρέκλα μου: πώς τα καταφέρνεις, μου λένε, και δεν σηκώνεσαι να ξεμουδιάσεις λίγο; χαχαχα)