14 Νοε 2007

Ενα έξυπνο σχολείο για εξυπνότερους μπάτσους πληζ!

Διαβάζω στη σημερινή Μακεδονία:



Άνδρες των ΜΑΤ οπλισμένοι σαν "αστακοί", κλιμάκια της Ασφάλειας (Δίωξη Ναρκωτικών, Κλεπτών κ.ά.), περιπολικά, ακόμη και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της αστυνομίας εισέβαλαν στις 4.30 τα ξημερώματα στον τσιγγάνικο μαχαλά, που βρίσκεται πάνω από την περιφερειακή οδό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επέμβαση-αστραπή οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε έπειτα από εντολή εισαγγελέα, αφού υπήρχαν πληροφορίες για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στον οικισμό. Οι αστυνομικοί στην κυριολεξία έπιασαν τους κατοίκους στον ύπνο, κάνοντας ελέγχους σε σπίτια και παραπήγματα για τα οποία υπήρχαν σχετικές πληροφορίες. Όπως έγινε γνωστό, τα ευρήματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, αφού βρέθηκε μόλις 1 γραμμάριο χασίς, ενώ προσήχθησαν δεκατέσσερις Τσιγγάνοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Λίγες ώρες αργότερα όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από δύο, οι οποίοι κρατήθηκαν, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος τους παλαιότερη καταδικαστική απόφαση.




Στο μπλογκ του Αργου διαβάζω το εξής:



Η Μοναστηρίου, κύρια οδός που οδηγεί από τα δυτικά στιο κέντρο της πόλης, τους τελευταίους μήνες ταλαιπωρείται από τις διαθέσεις της κατασκευαστικής που στήνει το μετρό. Αφού κόψανε τα πλατάνια που υπήρχαν στην νησίδα της Μοναστηρίου, χωρίς να ανοίξει μύτη, αρχίσανε να μειώνουν τις λωρίδες όπως τους βόλευε.
Τον τελευταίο καιρό αλλάξανε το πλάτος των λωρίδων και στην είσοδο στον Βαρδάρη αλλά και στο εργοτάξιο του σταθμού. Σήμερα, πριν από λίγο, χωρίς προειδοποίηση έσκασε μύτη το συνεργείο της τροχαίας και άρχισε να ξηλώνει πινακίδες και από τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα ακόμα και σε μονή σειρά.
Από όλα τα αυτοκίνητα; Όχι βέβαια. Η δημοτική αστυνομία εξαιρείται, άσχετα αν αυτή έχει δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή.
Το κακό στην περιοχή είναι ότι βρίσκονται τα γραφεία της “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” με αποτέλεσμα να θίγονται άμεσα οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα. Κάποιοι θερμόαιμοι κατέβηκαν κάτω και αρχίσαν μια λεκτική διαμάχη με το συνεργείο.
Αποτέλεσμα ήταν να.. έρθουν 4 περιπολικά και 2 Ζητάδες. στις φωτογραφίες βλέπετε τα 3 από τα τέσσερα οχήματα καθώς και τον ένα Ζητά. Η φασαρία κράτησε κανα τέταρτο και τελικά η εξουσία έφυγε μαζί με τις πινακίδες ενώ οι εργαζόμενοι μείνανε με τις κλήσεις στο χέρι.


Στο καπάκι, πέφτουν στην αντίληψή μου οι μνημειώδους βλακείας χτεσινές δηλώσεις του νέου υπουργού Παιδείας Εύρι Στυλιανίδη:



"Ο στόχος είναι, μέσα σε μια λογική χρονική περίοδο, μέχρι το τέλος του 2012, να έχουμε καλύψει πλήρως τις κτηριακές υποδομές που απαιτούνται, με το σύγχρονο, “έξυπνο σχολείο”. Το σχολείο, δηλαδή, που θα ενσωματώνει τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, θα προστατεύει από απώλεια ενέργειας και θα δίνει τις προϋποθέσεις εκείνες, ώστε ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, να μπορούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: