23 Νοε 2007

ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

  • Το ανθρώπινο, φυσικό δίκαιο είναι ένα εγκαθιδρυμένο βασίλειο των σκατών (σκατά συναντάς μέσα στην λεκάνη, στις αποχετεύσεις, τη νύχτα όπου περπατείς και λάσπες πατείς, στη γαλλική κουλτούρα της απογοήτευσης που συμπυκνώνεται στη φράση "merd", στο δέρμα των ίδιων των Γάλλων που δεν πλένονταν ποτέ, σ' αυτά που θα φάει ο συνταγματάρχης του Μάρκες που δεν είχε κανέναν να του γράψει, και στα μικροαστικά μυαλά του νεοελληνικού πολιτισμού).


  • Ανδρών πιθηκοειδών πάσα εκπομπή Πάνιας.

  • Όποια κυβέρνηση ανακατεύεται με τα πίτουρα του ασφαλιστικού, τρώει και τις κότες (εκτός κι αν αυτές προλάβουν ν' αποχωρήσουν απ' τον περιλάλητο διάλογο).

  • Non est potestas nisi a Deo. Που σημαίνει, δεν υφίσταται κυριαρχία αν δεν εκπορεύεται απ' την Μαργαρίτα Παπανδρέο (οέο).

  • Αγνοείται η τύχη δύο ψηφιακών δίσκων με προσωπικά δεδομένα Βρετανών πολιτών που έστειλε η εφορία σε κρατική υπηρεσία. Ένας σαμάνος ευχήθηκε ν' αγνοούταν η εφορία.

  • Άνοιξε την τηλεόραση σαν να ρύθμιζε ένα αλχημιστικό αθανόρ. Διαπίστωσε ότι ο φόβος είναι ο τοποτηρητής του ρατσισμού και ο ρατσισμός τοποτηρητής του φόβου. Στις ειδήσεις δεν υπήρχαν αυγό και κότα.

  • Ο συγγραφέας του "Αιμίλιου", Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, προτεστάντης και καθολικός μαζί, παράτησε τα 5 παιδιά του. Το είδα στην Άννα Δρούζα. Δεν το είδε ποτέ η εκκλησία.

  • Δισεκατομμύριες μοβ Μέδουσες εξόντωσαν 100.000 σολομούς στη Β. Ιρλανδία. Στην Ελλάδα, μια χούφτα μπακαλιάροι εξοντώνουν τις ζωές μας.


  • Όλοι είμαστε Emo. Ακόμα και τα καταστήματα ένδυσης στο Κολωνάκι.


  • Ο El Greco ήταν λεβέντης ρε. Εισήγαγε στην Ισπανία τις νοστιμιές της κρητικής κουζίνας, έπινε ένα λίτρο ρακί την ημέρα, έριχνε μπαλωθιές σε γάμους στο Τολέδο και κάπνιζε το καλύτερο χόρτο. Στον ακόλουθο πίνακα τον βλέπουμε περιστοιχισμένο από κατοίκους των Ζωνιανών, που τον υποδέχονται σαν λυτρωτή τους.



7 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Ψιλόπινε ο Δομήνικος;

nikolakisdiaselos είπε...

ο σμαραγδής φοβήθηκε τις αντιδράσεις γι' αυτό και το πέρασε στο ντούκου.

ΠανωςΚ είπε...

Ελ Γκρέκο, το μαύρο σμαράγδι.
Ελ Διάσελο, o emo blogeer.
(Περιττό να σου πω ότι το σημείο για τους ιμο είναι το αγαπημένο μου -προς το παρόν- στο ποστ σου. Κάναμε βόλτα με το φίλο σου τις προάλλες, ξέρεις, τον ταγαρογκομενοκολλημένο φαντάρο, και προσπαθούσα να του κάνω φροντιστήρια για τις ιμο. Αλλά τι να του πω παντρεμένος άνθρωπος; Εντέλει, πάλι στα ταγάρια στράφηκε).

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Διάσελε. We obey. Το κείμενο σου χουφτώνει την τελειότητα. Θα πω: Μπράβο. Η γλώσσα σου κινείται με σοφία μέσα στο στόμα σου χλωμό πρόσωπο.
Ούγκ

nikolakisdiaselos είπε...

Πάνε απεχθάνομαι αυτούς τους εμο γιατί όπως λέει ένας άλλος φίλος μας ο π.κ. κι εγώ είμαι emotional αλλά δεν το προμοτάρω. ιωάννη, έλα να χορέψουμε τον χορό της βροχής μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα

παράλληλος είπε...

Αν γνώριζε τον Διάσελο ο Αλτουσέρ, θα αυτοκτονούσε νωρίτερα!

(Ψέμματα, αργότερα θα την έκανε: θα περίμενε τα επόμενα δέκα σημεία των καιρών).

nikolakisdiaselos είπε...

μεγάλη κουβέντα και μεγάλη τιμή