7 Δεκ 2007

Τι σου είναι ρε παιδί μου το μυαλό...


Καθόμουνα πω λέτε στη δουλειά και βαριόμωνε. Και σκεφτόμωνε για τη σύνταξη και τις μαλακίες αυτές. Από εκεί ξεκίνησα. Από το γεγονός ότι κάποια στιγμή ΘΑ έπαιρνα σύνταξη αν τα πράγματα ήταν φυσιολογικά.
Από εκεί μεταφέρθηκα μέσα σε λίγα δεπτερόλεπτα στη σκέψη ότι θα μπορούσα να βγώ πιο γρήγορα στη σύνταξη αν έπαιρνα αναπηρική.
Από εκεί μεταφέρθηκα στη σκέψη ότι για να πάρω αναπηρική θα πρέπει να πάθω κάτι. Πράγμα που δε συμφέρει.
Όμως ωσάν αστραπή πέρασε από το μυαλό μου ότι είναι πολλοί αυτοί που έχουν πάρει έτσι σύνταξη. Τι μαλάκες.
Αμέσως μετά θυμήθηκα ότι στο χωριό μας ήταν ένας τύπος εν ονόματι Καμαράτος που είχε πάρει σύνταξη αναπηρική αλλά όλοι έλεγαν ότι δεν είχε τίποτα και ότι τα κατάφερε γιατί ήταν ιδιαίτερα ενεργός ΠΑΣΟΚος. (Το έλεγαν μάλλον γιατί τον ζήλευαν. Ποτέ δε έμαθα γιατί ο άνθρωπος είχε αναπηρική σύνταξη αλλά δε μπορεί να μην είχε κάτι).
Αμέσως μετά θυμήθηκα ότι έναν ανιψιό του συγκεκριμένου Καμαράτου (Καμαράτο όμως και αυτόν στο επίθετο, ο οποίος είναι και καλό φιλαράκι) όταν ήταν μικρό τον φώναζαν γκουχ γκουχ Καυλ-μη το πεις!-αμάτο (το πα).
Και ρε παιδί μου άκου τι μου ρθε στο μυαλόν φλασιοδώς μιλάμενε. Ότι μια φορά στη Πέμπτη Δημοτικού ο συγκεκριμένος ανιψιός Καμαράτος κάτι μου είχε κάνει. Πιο μεγάλος στην ηλικία πείραζε τους μικρότερους. Για να πάρω το αίμα μου πίσω στο Διάλλειμμα πήγα στον πίνακα και ζωγράφισα μια αστεία φάτσα και έγραψα από κάτω με κεφαλαία κι όλας γράμματα "ΚΑΥΛΑΜΑΤΟΣ". Γελάσαμε όλοι με βροντερή φωνή και κάτσαμε στη θέση μας. Ο δάσκαλος Κασσάκης ήρθε όμως εκείνη την ώρα στην αίθουσα καθώς το διάλλειμμα να πούμενε είχε λήξει. Είδε το τερατούργημα στον πίνακα και ρώτησε ποιός το ζωγράφισε. Μην ξέρωντας-αλήθειαν λέγω αδελφοί πιστέψετε με- τι σημαίνει η λέξη καύλα είπα με θάρρος και μπόλικη αφέλεια "Εγώ". Και ο δάσκαλος με τιμώρησε ασχήμως. Πολύ αργώτερα κατάλαβα γιατί με τιμώρησε και το κρατούσα Μανιάτικο.
Αμέσως μετά σκέφτηκα: "Ρε τι σου είναι το μυαλό από τη σύνταξη κοίτα που κατέληξα μέσα σε λίγα δεπτερόλεπτα" αλλά η σκέψη εδιακόπη:
"Καλέσατε την εταιρία .......... για γραμματεία πατήστε 0 για λογιστήριο 1 για προμήθειες 3...."

1 σχόλιο:

ΠανωςΚ είπε...

Η ιστορία αυτή μπορεί να σε διδάξει κάτι: είναι όντως καύλα να πάρουμε σύνταξη, αλλά και μόνον για την επιθυμία μας αυτή θα τιμωρηθούμε αυστηρα με μσθωτή σκλαβιά μέχρι τα 68 ή 69, για να το κάνουμε και πιο σεξουαλικά παραστατικό.