16 Φεβ 2008

Ωραίος κώνος! (αναδημοσίευση)


(αναδημοσίευση από το thess.gr)

(Αναρωτιέμαι πόσοι εκ παραδρομής διαβάσανε κάτι ελάχιστα διαφορετικό από τον κώνο και περιμένανε να δουν καμιά φωτογραφία της Σακίρας…)

Τέλος πάντων. Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον). Στη φωτογραφία, βλέπουμε κάτι κώνους, γωνία Αγίου Δημητρίου και Σοφοκλέους, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την διέλευση οχημάτων από την οδό Σοφοκλέους. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κάθε βράδυ αυτοί οι κώνοι εκεί. Αλλά υπάρχουν όποτε εγώ περνάω, δηλαδή συχνά.

Προφανώς δεν εκτελούνται έργα μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα στην οδό Σοφοκλέους. Τι συμβαίνει; Γιατί και με ποιανού απόφαση κλείνει μια οδική αρτηρία στο κέντρο της πόλης; (Θα αποδράσει επιτέλους ο Σκόφιλντ από τη Σόνα και ποιος ο ρόλος του Γουίστλερ;). Μήπως έχει κάποια σχέση με το αστυνομικό τμήμα Ανω Πόλης το οποίο βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους; Οσο και αν το γκούγκλισα, δεν βρήκα κάποια εξήγηση. Βρήκα ωστόσο κάποιες αναφορές στον Τύπο για επιθέσεις στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα ( 1, 2, 3). Δεν ξέρω αν επαρκούν ως δικαιολογία.

Δηλαδή, στο εξής, αντί για “βγήκανε τα τανκς στους δρόμους”, θα λέμε “βγήκανε οι κώνοι”; Οπως λέμε, “μου βγήκε ο κώνος”;

(Κωνόμπατσοι...)