7 Μαΐ 2008

περί της νοητικής δυσπεψίας της ζ.

η ζ.ξεκινησε τη βροχερη μερα της με το δεοντα τροπο, καφε, τσιγαρο κ το myspace του νδ, πολυ τής λειπουν τα σκηνοθετικα του, να το ξερει, ωσπου μια συμπαιγνια την εφερε να παρακολουθει το μεσημβρινο δελτιο στην ετ3, σημερα 7/5. ο δημοσιογραφος που μετεδιδε απ' τα γιαννενα αναφεροταν σε καποιους αδιαφθορους της ελ.ας, που ειναι στα ιχνη επιορκων συναδελφων τους, συνοριοφυλακων, που θεωρουνται υπευθυνοι για τη δραση κυκλωματος προωθησης μεταναστων, εκει, στα συνορα με αλβανια. οι επιορκοι, συμφωνα με το ρεπορταζ, εξαπατουσαν τους συναδελφους τους δινοντας τους ψευδεις πληροφοριες για την κινηση των μεταναστων στη συνοριογραμμη. οι δουλεμποροι περνουσαν ανενοχλητοι τους ανθρωπους ως ζωα μεσα απ' τα συνορα, καποιοι συνοριοφυλακες επηζαν στα ρουμανια, ενω οι επιορκοι συναδελφοι τους αυξαναν τον τραπεζικο τους λογαριασμο, αλλα το αδιαφθορο κλιμακιο ειναι στα ιχνη τους ειπαν στο δελτιο-

ετσι, να νιωσουν κι αυτοι πώς ειναι να σε κυνηγανε.

η ζ. αν αντιπαθει ενα πραγμα, αυτο ειναι τα σωματα ταξης κ οποιαδηποτε αναφορα σε αυτα τής φερνει στη μυτη ανθρωπινο κρεας να μυριζει, στο μυαλο δυσπεψια, στα χερια αναγουλα, γενικοτερα αηδια κ κακα μαντατα. τα μαντατα για τους μεταναστες στην ελλαδα ειναι συντριπτικα ασχημα, η επικαιροτητα ειναι γεματη απο "ειδησεις" για τη δυστυχια τους, ευτυχως που υπαρχουν κ τα κεντρα αντιπληροφορησης σαν το indymedia να μαθαινουμε τί παιζει, ξεφυσηξε η ζ.

ολως τυχαιως, το περιοδικο διπλα της ηταν η γαλερα ιουνιου 2007, τευχος 21ο, ανοιγμενο στη σελιδα που ηταν το αρθρο της μαριας δεληθαναση " τα ανθρωπινα δικαιωματα σε αναζητηση πατριδας", οπου διαβασε για...

" το προβληματικο καθεστως που ισχυει στην ελλαδα, καθως η διαδικασια απονομης πολιτικου ασυλου ανηκει στο υπουργειο δημοσιας ταξης, ενω στα αλλα κρατη μελη της ΕΕ η δικαιοδοσια του πολιτικου ασυλου ανηκει κατα κορον στο υπ. εσωτερικων σε ιταλια, πορτογαλια, ισπανια, αυστρια,βελγιο, δανια,σουηδια, γερμανια, σε ειδικες υπηρεσιες προστασιας προσφυγων στη γαλλια κ την ιρλανδια, σε ειδικο υπουργειο για τη μεταναστευση σε ολλανδια κ γερμανια κλπ."

η ζ. δεν εχει βεβαια την ψευδαισθηση οτι αυτες οι ειδικες επιτροπες κλπ θα παρεχουν στους μεταναστες αυτα που υποτιθεται οτι οριζει ενα κρατος δικαιου, καθως δεν παιζει πλεον τετοιο- το τελευταιο ισως ηταν η βραχυβια καλακούτα ριπάμπλικ του φελα κουτι- αμην.

το αρθρο της δεληθαναση, το νεο απ' τα γιαννενα, οι αφγανοι στην πατρα, η αμυγδαλεζα, τα νεα " κεντρα υποδοχης μεταναστων" που ετοιμαζονται κ θα προστεθουν στα υπαρχοντα, οι ναρκες του εβρου, ο βυθος του αιγαιου, οι συνοριοφυλακες, οι νομοθετες, οι κοινοτικες οδηγιες ηταν στο συνολο τους αρκετα να κανουν τη ζ. εξαλλη.

η μουσικη τής προσεφερε μια προσκαιρη ηρεμια.

3 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Καλά όρέ κάθεσαι και βλέπεις το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3;
Κι εγώ που νόμιζα πως μόνο εγώ έχω (σ)κατάθλιψη...

Lucha Libre είπε...

Όχι αδέρφια μου, είμαστε τουλάχιστον πέντε νοματαίοι που βλέπουμε ΕΤ3 τα μεσημέρια -όταν η κατάθλιψη χτυπάει κόκκινο σ΄ένα ζεστό χώρο από ξύλο και πέτρα ( σαν τους στάβλους που υποδέχονται στην πατριδάρα μας κυνηγημένους, θαλασσοπνιγμένους ανθρώπους ).
Χαίρετε. -ποιός χαίρεται;

Ανώνυμος είπε...

* πανως, εκανα μαλακια, δεν την ξανανοιγω
* incontinentia, natty nick you have.
χαιρεται οποιος βλεπει να αρεσει κ σ' αλλους ο brautigan- το τερας των χωκλιν συνοδευσε 2 καλα απογευματινα τσιγαρα καποτε ή το αντιστροφο