7 Μαΐ 2008

Τώρα αυτό που κάνω είναι κατά βάση πολιτικό mashup αλλά δεν πειράζει

Για να μην ξεχνιόμαστε, κάτι από το παρελθόν που αυτές τις μέρες το ξαναβρίσκουμε μπροστά μας (η αφίσα είναι της Terra Incognita και τη βρήκα στο αθηναϊκό ιντιμίντια, ενώ το κείμενο του Δικτύου και το βρήκα στο indy.gr -μόνο ένα αρρωστημένο μυαλό σαν το δικό μου θα μπορούσε να τα συνδυάσει αυτά τα δυο).
Να αθωωθούν οι 7 για τα επεισόδια του Ιούνη 2003
Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη στην αντισύνοδο του Ιούνη του 2003, η αστυνομική καταστολή ξεπέρασε κάθε όριο. Ήδη από την Πέμπτη 19/6 γίνονταν παράλογες προσαγωγές με σκοπό τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση του κόσμου, ενώ την επόμενη μέρα το κράτος απάντησε στις απόπειρες αμφισβήτησης της κόκκινης ζώνης στο Ν.Μαρμαρά με υπερβολική βία και χρήση χημικών- οφθαλμοφανώς δυσανάλογη με τον αριθμό των διαδηλωτών. Τελικά το Σάββατο στην κεντρική διαδήλωση των κινημάτων, anti-global συλλογικοτήτων και συνδικάτων, είδαμε την αστυνομία να προχωρά σε εκατοντάδες προσαγωγές, σε άγριους ξυλοδαρμούς, σε εξευτελιστικές πρακτικές (ξεγύμνωμα κάποιων συλληφθέντων) και σε συστηματική παραβίαση δικαιωμάτων (παρεμπόδιση της ομάδας νομικής βοήθειας, μεταφορά σε απομακρυσμένα τμήματα, άρνηση παροχής περίθαλψης σε βαριά τραυματισμένους).Υπάρχουν βίντεο της ελληνικής τηλεόρασης που δείχνουν αστυνομικούς να γεμίζουν τσάντες με μπουκάλια μολότοφ. Σακίδια χρεώθηκαν σε άτομα που δεν τα κατείχαν ποτέ, συλλήψεις αναφέρονται ότι έγιναν στο δρόμο ενώ πραγματοποιήθηκαν σε ταράτσες, μέχρι και πολύωρες μάχες «καταγράφηκαν» πίσω ακριβώς από την εξέδρα της ΓΣΕΕ(!) (όπου και εμπλέκουν το Σύριο πολιτικό πρόσφυγα Νταντούκ Σουλεϊμάν, που συνεχίζει να απειλείται με απέλαση προς το θάνατο).
Είναι προφανές ότι οι συλλήψεις έγιναν στο «σωρό», και «νομιμοποιήθηκαν» εκ των υστέρων με το εισαγγελικό πραξικόπημα της παραπομπής όλων για κακουργήματα άσχετα από την ύπαρξη αποδείξεων.
Η δίκη των 7 που αρχίζει σήμερα, αποτελεί στην ουσία μία δίκη φρονημάτων, όπου δεν διώκονται κάποια άτομα για τις ενέργειές τους, αλλά αποτελεί ακόμα μια προσπάθεια για την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης καθεαυτής. Ο πολιτικός στόχος είναι σαφής: Κάθε συμμετοχή σε δυναμική πολιτική ενέργεια (πορεία, κατάληψη, ακόμη και πολυήμερη απεργία) να θεωρείται και να αντιμετωπίζεται σαν έγκλημα.
Για τους 7 κατηγορούμενους, μετά από όσα πέρασαν το προηγούμενο διάστημα (διαπομπεύσεις, βασανισμούς, προφυλακίσεις, απεργίες πείνας), μία μόνο απόφαση μπορεί να αποδώσει στοιχειώδη δικαιοσύνη σήμερα: Η πλήρης απαλλαγή από τις κατηγορίες και η πανηγυρική τους αθώωση.

ΔΙΚΤΥΟ για τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

3 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

ΠανωΚάτως, δεν είσαι; Λογικό να παντρέψεις αυτά τα δύο...

MenieK είπε...

Μα μιλάμε εντελώς αναξιόπιστοι κι αυτοί οι διαδηλωτές!! ούτε μια μολότωφ δεν είναι άξιοι να φτιάξουν και να κουβαλήσουν? Πού πας ρε Καραμήτρο, χωρίς πολεμοφόδια στη διαδήλωση (σου λέει ο μπάτσος)? Πώς θα διεξαχθεί ομαλά η αντισυγκέντρωση (σου ξαναλέει ο μπάτσος), χωρίς μια σύλληψη, μια προσαγωγούλα, ένα ποινικό, ενα αυτόφωρο, ένα κάτι? Θα φροντίσω εγώ για τον επαναστατικό σου εξοπλισμό (ξαναματαλέει ο μπάτσος) και τα ευχαριστώ μου τα λες στο τμήμα και αν εί(σ)μαι τυχερός στο κακουργιοδικείο...
Πανηγυρική αθώωση τώρα (του μπάτσου εννοείται, ε?)

ΠανωςΚ είπε...

Σκυλάκο μ' τι να κάνω ο δόλιος; Αφού τα ξες, χαμένα τα 'χω, μπερδεμένος είμαι, στο τέλος θα γίνω νεοορθόδοξος και θα ψηφίζω ΛΑΟΣ, να ησυχάσω.

Αγαπητή Μενιέκ, οι μπάτσοι σας ευχαριστούν για αυτήν τη ανιοδιοτελή σας υπεράσπιση.