22 Αυγ 2008

What are we going to do now it's all been said - No new ideas in the house and every book has been read

Ο Έντι Βιρέιγκο είναι ένα απ' τα τελευταία απομεινάρια του πανκ στην Ιρλανδία, στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Αποφασισμένος να γίνει ροκ σταρ, αποφασίζει να μετακομίσει στο Λονδίνο. Με το ίδιο πλοίο ταξιδεύει για το Λονδίνο και η Μάριον, για τους δικούς της προσωπικούς λόγους. Λίγο μετά τη γνωριμία τους, ο συγγραφέας Joseph O'Connor (η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: αδερφός της Sinead O'Connor) γράφει τα εξής:

Λογομάχησαν για τους U2. H Μάριον είπε ότι δεν της άρεσαν και ο Εντι είπε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί. Η Μάριον απάντησε ότι λένε συνέχεια βλακείες για τη Βόρεια Ιρλανδία, μια κατάσταση που δεν την καταλαβαίνουν. {...} Ο Έντι της απάντησε ότι έχουν κάνει πολλά για το άπαρτχάιντ, και ότι δεν μπορείς να αγοράσεις τους δίσκους τους στη Νότια Αφρική. Η Μάριον είπε πως ο κόσμος στη Νότια Αφρική είναι πολύ τυχερός που δεν μπορεί να αγοράσει τους δίσκους τους...

Οσο κι αν συμφωνώ με τη Μάριον, όσο και αν εδώ και χρόνια νομίζω πως τους "έχω ξεπεράσει" τους φαφλατάδες γεροδεινόσαυρους πλέον, κομμάτια σαν το Acrobat, απ' το Achtung Baby (1991), δεν ξαναγράφονται εύκολα. Η ίδια η μουσική πορεία του συγκροτήματος άλλωστε αποδεικνύει του λόγου το αληθές, καθώς έχουν να γράψουν κομμάτι της προκοπής από το 1997...

11 - Acrobat.mp3

5 σχόλια:

kostasK είπε...

ότι και να λέμε πάντως, όσο κι αν έχουν ψιλο-ξεφτιλιστεί τα τελευταία χρόνια, όσους τίτλους Σερ κι αν πάρει ο Μπόνο από την βασίλισσα και όσα τραγούδια γράψουν ακόμα για το Αμέρικα, δεν αναιρεί το γεγονός (για μένα πάντα) ότι είναι μεγάλη μπάντα και ότι έχουν βγάλει τεράστιους δίσκους όπως (και κυρίως) το Achtung Baby και τεράστια τραγούδια όπως το Acrobat.

indictos είπε...

Είμαι με την Μάριον!!!

Δεν τους γούσταρα ποτέ. Ούτε τα μούτρα τους ούτε την μουσική τους

"όσους τίτλους Σερ κι αν πάρει ο Μπόνο"
(Σόννυ) Μπόνο & Σερ
χαχαχαχαχα

ΠανωςΚ είπε...

Αξά, το Αχτουγκ μπέημπι είναι απ' τσι πιο αγαπημένοι μου δίσκοι έβερ!

Ινδικτε, τα μούτρα τους όντως είναι σκατά. Το δε ντύσιμό τους, άστο καλύτερα...

demetrat είπε...

και μένα μι αρέσ το άχτουνγκ μπέιμπυ και τώρα ακόμα ,αλλά αυτουνούς τώρα δεν τους χωνεύω ντιπ καταντίπ.δ

Ανώνυμος είπε...

σου χω δήλωση να την κάνεις όπως σαρέσει με φωτό κ.λ.π.
"όλα ξεκινάν όταν ο άνθρωπος αρχίζει να πιστεύει πως το χρήμα είναι το παν" (ή κάπως έτσι) > ο Μυλωνάς μιλώντας για τους απαγωγείς του!!!
έκανα κάτι γέλια...