16 Φεβ 2009

Αλσιγιουινκορτισμοί - O κύριος με τα σου

Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι, εκτός απ' τους κουλτουριαρέους φίλους μου, έχετε δει την έξυπνη και ανάλαφη κωμωδία The Man Who Sued God. Περιληπτικά, όταν μια ασφαλιστική εταιρεία δεν αποζημιώνει τον Μπιλ Κόνολι για τη βάρκα του, την οποία χτύπησε κεραυνός, με τη δικαιολογία ότι ήταν "act of God", ο Κόνολι μία λύση έχει μόνον: Να μηνύσει τον ίδιο το Θεό!



Ανάλογες υποθέσεις, βγαλμένες απ' την πραγματική ζωή, καταγράφουν και επιβραβεύουν τα Stella Awards αναδεικνύοντας τις πλέον απίθανες περιπτώσεις μηνύσεων στις ΗΠΑ, καυτηριάζοντας τη δικομανία της εποχής. Ορίστε δυο-τρία παραδείγματα:

1) Η Μέρι Μέκλερ βρισκόταν στο πολυκατάστημα (στο mall, που λέμε και στο Ανω Σανσίτι). Όταν κάποια στιγμή βγήκε έξω να πάρει λίγο καθαρό αέρα, της επιτέθηκε ένας σκίουρος. Καθώς «εναγωνίως προσπαθούσε να ξεφύγει απ’ τον προσκολλημένο στο πόδι της σκίουρο, η Μέκλερ γλίστρησε, έπεσε και χτύπησε. Το πολυκατάστημα έπρεπε να προειδοποιεί τους πελάτες για την ύπαρξη σκίουρων», αναφερόταν στην αγωγή με την οποία η Μέκλερ ζητούσε 50.000 δολ. από το πολυκατάστημα.

2) Ο Ρον και η Κρίστι Σίμονς ζήσανε μια τραγωδία: Ο τετράχρονος γιος τους Τζάστιν σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα με τη μηχανή κουρέματος του γκαζόν στον παιδικό σταθμό. Ο θάνατος του Τζάστιν ξεκάθαρα οφειλόταν σε εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων του παιδικού σταθμού. Φυσικά τούς άξιζε μήνυση, μόνο που, όταν το ζεύγος Σίμονς ανακάλυψε πως ο παιδικός σταθμός είχε ασφάλεια όλη κι όλη 100.000 δολ., αποφάσισε αντί του παιδικού σταθμού, να μηνύσει την κατασκευάστρια εταιρεία της μηχανής του γκαζόν, επειδή πάνω στη μηχανή δεν υπήρχε μηχανισμός ασφαλείας, ο οποίος ωστόσο δεν είχε ανακαλυφθεί την εποχή κατασκευής του συγκεκριμένου μοντέλου! Ο δικαστής που τους επιδίκασε δύο εκατ. δολ. μάλλον ένιωσε οίκτο για την απύθμενη βλακεία του ζεύγους…

3) Ο Αλεν Ρέι Χέκαρντ είναι καμιά δεκαριά πόντους κοντύτερος, καμιά δεκαριά κιλά βαρύτερος και οκτώ χρόνια γηραιότερος του Μάικλ Τζόρνταν, εντούτοις υποστηρίζει πως η ομοιότητά τους είναι εντυπωσιακή και συχνά στο δρόμο τον συγχέουν με τον πρώην σουπερστάρ του μπάσκετ –για το λόγο αυτό ο Χέκαρντ θεωρεί πως του αξίζουν 52 εκατ. δολ. για δυσφήμηση και μόνιμη βλάβη, και επιπλέον 364 εκατ. δολ. για ψυχική οδύνη. Το ίδιο ποσό ζητά -για τους ίδιους λόγους- και απ’ τον συνιδρυτή της ΝΙΚΕ Φιλ Νάιτ (το συνολικό ποσό που διεκδικούσε: 832 εκατ. δολ.). Όταν όμως οι δικηγόροι της ΝΙΚΕ είχαν μια… φιλική κουβεντούλα μαζί του, αποφάσισε να αποσύρει τις αγωγές…



2 σχόλια:

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Να προσθέσω και εγώ με το σειρά μου την τύπισσα που επειδή δεν είχε λεφτά να πληρώσει το εστιατόριο πήγε να την κάνει λαμόγιο από το παραθυράκι του μπάνιου. Το παραθυράκι στενό, αυτή ατσούμπαλη έπεσε έξω από το μαγαζί και έσπασε τα δυο μπροστινά της δόντια. Τους έκανε μήνυση γιατί λέει το παραθυράκι του μπάνιου ήταν πολύ στενό για αντίδραση σε κατάσταση πανικού. Και κέρδισε.
Φοβερό;

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλησπέρα! Απίθανες ιστορίες! Χαχα! Θα ψάξω να δω και την ταινία!