5 Φεβ 2010

Ρωτήστε τον Παν.Κ.Ρόκο (2)

Οποιος νόμιζε ότι μετά την παταγώδη αποτυχία του "Ρωτήστε τον Παν.Κ.Ρόκο (1)", η στήλη θα καταργείτο, γελάστηκε. Δριμύτεροι ξαναρωτήσαμε τον γνωστό πανεπιστημιακό, ακαδημαϊκό, πανεπιστημιακό, μπουρδολόγο, φανφαρολόγο Παν.Κ.Ρόκο-Ασπράδη:

Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους αγρότες;
Ρε δεν πας να γαμηθείς; Ολο ρωτάς και ρωτάς, έτοιμη γνώση στο πιάτο περιμένεις; Να ανοίξεις κάνα βιβλίο να μορφωθείς, σιχαμένε Συγκαμμένε. Εκείνο το βιβλίο που σου κάναν δώρο τα Χριστούγεννα, ακόμη δεν το 'χεις ανοίξει.

Ανοίγω λοιπόν τους Καθρέφτες του Εδουάρδου Γκαλέανου, εκ. Παπυρος, και στη σελίδα 85 βρίσκω την απάντηση στο σημερινό μας ερώτημα:
Ο Μπερτράν ντε Μπορν, άρχοντας του Περιγκόρ, γενναίος πολεμιστής, αθυρόστομος τροβαδούρος, περιέγραφε τους αγρότες στα τέλη του 12ου αιώνα ως εξής: "Ο εργάτης στα χωράφια, λόγω του είδους και τη συμπεριφοράς του, έρχεται μετά το γουρούνι. Η ηθική ζωή τον απωθεί. Αν κατά σύμπτωση αποκτήσει μεγάλη περιουσία χάνει τα λογικά του. Για αυτό καλύτερα να είναι πάντα άδεια η τσέπη του. Οποιος δεν εξουσιάζει τους εργάτες του πολλαπλασιάζει τις συμφορές του.



Κι όπως λέει ο φίλος μου ο Ανώνυμος Χι, ένα τρελό "μεζεδάκι" αναφορικά με το βίντεο: Στο μπάσο ο Νόρμαν Κουκ, αυτός που αργότερα μάθαμε ως Φατμπόη Σλιμ και Δεφανκσόουλμπράδα...

3 σχόλια:

bunnysuicides είπε...

α εχθές ντύθηκα γουρούνι. έλεγα πως ήμουν "η φάρμα των ζώων" κ τους ψάρωνα (να αυτό είναι επιτυχημένο, συνέχισε)

ΠανωςΚ είπε...

(συνεχίζω...) Ολοι οι κούνελοι είναι γουρούνια, μόνο που κάποιοι είναι τόσο γουρούνια που σταματάνε και το μπλογκ τους, αλλά μπορεί και όχι.
Είτε κουνέλι, είτε γουρούνι, η κατάληξή σου θα είναι ίδια: στιφάδο ή τηγανιά! Εσύ αποφασίζεις...

Μετεωρίτης είπε...

Δεν ξέρω για τους αγρότες, αλλά ξέρω ότι οι Χάουζ παραήταν ταλαντούχα παιδιά! Ο ένας στους φατμποιζ, ο άλλος στους beautiful south και τώρα ο ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ μου λέμε paul heaton με ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ που είναι άξιο απορίας πως δεν σκαρφάλωσε στην Αγγλία!
Ο τύπος -δεν θυμάμαι πόσα χρόνια μετρά επιτυχημένης καριέρας-, έβγαλε αυτό και στο στέλνω γιατί είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα σου αρέσει!!!

http://www.youtube.com/watch?v=WJ7dyoKqIOY