21 Απρ 2010

Είναι ψηλά τα spread, Άρη

Έχω κολλήσει με αυτό
Κάθε μέρα το πρωί που πάω στη δουλειά το ανοίγω. Και κάθομαι σα χαζός και το βλέπω. Τι βλέπω;Ούτε και ξέρω. Ξέρω ότι τις τελευταίες ημέρες στη δουλειά είχα το χρόνο να κάτσω να χαζέψω. Γιατί ενώ μέχρι τώρα τρέχαμε κάθε μέρα και δε φτάναμε, από τις 25 Μαρτίου και μετά καθόμαστε.
Πραγματικά.
Τελικά, ίσως και να μην υπάρχει κάτι χειρότερο από τον εργαζόμενο που σε κοιτάει με το ύφος αυτό που σου λέει ότι δεν είναι ήσυχος. Που σου λέει ότι φοβάται. Καθόντουσαν τα παιδιά που δουλεύουμε μαζί και με ρωτούσαν τι να κάνουν. Τι να πιάσουν; Έχουν στοκάρει τα πάντα. Πηγαίναμε κάθε πρωί και λέγαμε ρε πούστη πως θα περάσει η μέρα. Συζητούσαμε ξανα και ξανά εξελίξεις. Πέρασε σιγά σιγά η μεγαλοβδομάδα.
Ησυχία.
Πέρασε άλλη μια.
Ησυχία.
Μας έζωσαν όλους τα φίδια. Μπαίνει μια μέρα μέσα στο εργαστήριο ο κεντρικός πωλητής και λέει ότι τα πράγματα είναι τραγικά.
Σκατά.
Τελικά αυτήν την εβδομάδα κάτι πάει να κινηθεί αλλά δε ξέρουμε για πόσο ακόμα.
Θέλω να πω, δε χρειάζεται να κάθεσαι και να βλέπεις λάιβ που θα φτάσει το σπρέντ. Ξέρεις ότι όσο και να πάει σωτηρία δεν υπάρχει.
Τα ζεις όλα αυτά.
Ζεις την πραγματικότητα του Καρφούρ που μπαίνεις μέσα και το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι το γκισέ για την ταμειακή σου διευκόλυνση. Και όχι κανά μικρό. Μεγάλο μεγάλο για να μη το χάσεις και με δυο κοπελούδες μέσα. Σούπερ Μάρκετ τράπεζα πρώτη φορά βλέπω. Ζεις την πραγματικότητα του Μασούτη που δίνει τρεις άτοκες σε αγορές 60 ευρώ και 6 άτοκες σε αγορές 120 ευρώ.
Άτοκες δόσεις.
Έλα μωρέ σιγά σιγά με δόσεις θα το πάρουμε.Πόσο είναι πια;20 ευρώ το μήνα. Για 562 μήνες. Μια χαρά.
Δε χρειάζεται να είναι κανένας ειδικός για να καταλάβει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Εκεί όμως που γελιέστε ορισμένοι είναι ότι κόσμος θα αντιδράσει άμεσα. Μιλούσα τις προάλλες με την pipermarou και μου έλεγε πως δε μπορεί να πιστέψει ότι ο κόσμος δεν αντιδρά.
Ο κόσμος στην Ελλάδα παραδοσιακά κοιμάται.
Δείτε στο παρελθόν. Πόσοι πολίτες αντέδρασαν στα εγκλήματα της Μακρονήσου της Γυάρου και άλλων; Πόσο τους πήρε να καταλάβουν ότι οι Συνταγματάρχες είναι εντελώς ηλίθιοι και ότι μπορούν (εύκολα-δύσκολα) να πέσουν; Έπρεπε να περάσουν επτά χρόνια. Το δόγμα "Πάψε εσύ μη μιλάς ας τρέχουν οι άλλοι. Δηλαδή τι θες; να την πληρώσεις εσύ;" που δυστηχώς μάθαμε από τους γονείς μας τώρα δικαιώνεται. Και τώρα ο Έλληνας εκτός από το ότι κοιμάται είναι και αποχαυνωμένος μπροστά στην τηλεόραση.
Αλλοιώς πως να πιστέψεις ότι ο ΓΑΠ κάνει κάτι; Υπάρχουν άκουσον άκουσον άνθρωποι που πιστεύουν ότι είχε λέει διπλωματική νίκη απέναντι στη Γερμανία. Ότι λέει τα κατάφερε. Ποιός; Αυτός που άφησε να περάσουν τόσοι μήνες για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Άφησε το πράγμα να περάσει έτσι. Και ανακοίνωσε με παιδιάστικη αφέλεια ότι το έλλειμμα που άφησε η ΝΔ είναι κατά πολύ μεγαλύτερο. Και πήγε στην ΕΕ για να πάρει λέει πίστωση χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο μας κατασπάραξαν όλοι. Φιλοσοφία θέλει δηλαδή;
Δε θα κάτσω επίσης να θυμίσω με τι συνθήματα βγήκε προεκλογικά. Σαν τον μπαμπά του. Με το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο βγήκε πρωθυπουργός. Και μετά; Μετά είπαμε ξείπαμε. Μας αγαπάει ο λαός. Γειά σου ρε ΠΑΣΟΚ που μας έκανες γνωστούς γιατί αλλοιώς δε θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας.
Τώρα τις σαχλαμάρες του μπαμπά Παπανδρέου που μας έφεραν μέχρι εδώ ξυλώνει ο γιος. Αλλά το αστείο ποιό είναι; Καταργεί τα ψευτοσοσιαλιστικά λάθη του μπαμπά του με άλλα νεοφιλελεύθερα λάθη αλλά χρησιμοποιόντας την ίδια λαϊκίστικη πολιτική. Δηλαδή είναι να τον θαυμάζεις.
(η φώτο από γκούγκλισμα αλλά είναι από εδώ. Αναφέρεται σε άλλο πράγμα μάλλον αλλά ταιριάζει μια χαρά)

Δε θέλω να πω για τη μαλακία που δέρνει τους πολιτικούς από το πακέτο Ντελόρ μέχρι σήμερα.
Τα ξέρετε.
Δε θέλω να πω για την ηλιθιότητα κάποιων δημοσιογράφων που λένε ότι "ΑΝ χρειαστεί να δανειστούμε με 7% θα δανειστούμε" (Καψής. Θεός) ή που παρουσιάζουν το ΔΝΤ σα μια οκ λύση χωρίς να λένε τι θα επιφέρει. Ενοχλούμαι επίσης ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ από απόψεις όπως αυτή που λέει "τέλος πάντων τι από όλα αυτά που λέει το ΔΝΤ δε θα έπρεπε να είχαμε κάνει τα τελευταία 10 χρόνια" Λές και η αιτία ήταν τόσο καιρό οι ψηλοί μισθοί και επιδώματα κυρίως στον ιδιωτικό τομέα και οι κακοί εργαζόμενοι που τρώνε λεφτά. Δηλαδή Κοσκωτάς, Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, ΑΓΕΤ Ηρακλής, Χρηματιστήριο, Στρατιωτικοί εξοπλισμοί, Ζήμενς, C4I, Ζέπελιν (δυστηχώς όχι LED), Βατοπέδι, Βόνταφον, αυτά δεν υπήρχαν ποτέ;Και δεν είναι και όλα. Οι μίζες; Οι μαύρες τρύπες; Η ατιμωρισία; Που πήγαν όλα αυτά; Γιατί ρε παιδιά να πληρώσω εγώ για το ΔΝΤ από τη στιγμή που το χρέος το έχουν δημιουργήσει αυτοί που τρώνε τόσα χρόνια το δημόσιο χρήμα; Δείτε για παράδειγμα (μπορεί να μη συμφωνείτε με όλα ειδικά το πρώτο λίνκ είναι λαϊκίστικο αλλά κάποια τους κόμματος που σήμερα είναι κυβέρνηση είναι λαχταριστά) εδώ. Αλλά τι περιμένεις όταν υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτό:
"Πρέπει να πληρώσουν τα λεγόμενα "φτωχά" στρώματα με εισόδημα 10.000 επί χάρτου και 40.000 στην πραγματικότητα.
Η οικιακή βοηθός μου (άπαξ ανά 15ήμερο) και ο σύζυγός της έχουν 39.500 ευρώ ετήσιο εισόδημα λόγω δεύτερης και τρίτης μαύρης εργασίας.
Εχουν αυτοκίνητο 2000 κυβικών, πληρώνουν μόνο για τα Αγγλικά του γιού τους 250 ευρώ το μήνα στο Βρεταννικό Συμβούλιο, πάνε στην Αράχωβα για Πρωτοχρονιά, σε τετράστερο στο Πόρτο Χέλι διακοπές το καλοκαίρι και 4 ταξίδια στην Αλβανία ετησίως.
Υπάρχουν περίπου 1,5 εκατομ. οικογένειες σαν κι αυτούς που ΟΧΙ μόνο ΔΕΝ τιμωρούνται για την φοροδιαφυγή τους ΑΛΛΑ θα πάρουν και επίδομα αλληλεγγύης!!!! Με άλλα λόγια, οικογένειες με δηλούμενο εισόδημα 40.000 θα πληρώσουν επίδομα αλληελεγγύης σε άλλες οικογένειες με επίσης εισόδημα 40.000 αλλά άδηλον.
ΕΔΩ έχουμε ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ γιγαντιαίων διαστάσεων!!!! Οι λωποδύτες να επιβραβεύονται!!!!!
Αυτά τα πράγματα προτίθεμαι να κάνω γνωστά διεθνώς και να καταγγείλω τις αισχρές Ελληνικές κυβερνήσεις που τα καλλιεργούν εδώ και δεκαετίες!
ΝΤΡΟΠΗ

14/11/2009 08:55 - Κώστας Α. Χασαπογιάννης

Δε ξέρω ποιός είναι ο κύριος. Δε λέω κάτι για την προσωπικότητα του. Οι απόψεις του πάντως με βρίσκουν αντίθετο και όσοι επισκέπτονται αυτό το μπλόγκ ξέρουν γιατί είμαι αντίθετος.
Το ζήτημα είναι ότι είναι πολλοί που τα πιστεύουν όλα αυτά. Ναι μπορεί και να υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Δε λέω όχι. Αυτοί όμως από που έμαθαν να κλέβουν;Και εγώ θα κλέψω αν μπορώ το κράτος που κάθε μέρα με κλέβει. Γιατί παίρνει και παίρνει και παίρνει και αυξάνει και ξαναμανάαυξάνει και αντί να βλέπουμε προκοπή βλέπουμε τα λεφτά να πηγαίνουν σε τσέπες παρανόμως και μετά να έχουν και το θράσος είτε να μας κουνάν το δάκτυλο είτε να λένε ότι είναι γιοί ταχυδρόμων είτε να λένε ότι έκαναν κάτι που ο κάθε έλληνας πολιτής θα έκανε.
Υπάρχει πρόβλημα μεγάλο πολιτικό. ΠΑΣΟΚ ΝΔ προκαλούν γέλοιο, η αριστερά λέει ότι όλα αυτά είναι κακά αλλά δεν την ακούω να λέει και κάτι σοβαρό. (έχω ακούσει για εθνικοποίηση των τραπεζών. Πείτε μου αν στέκει ρε παιδιά). Ο Καρατζαφέρης είναι όπου φυσάει ο άνεμος. Οι οικολόγοι, ποιοί είναι αυτοί; Αναμένεται να έχουν τρελές εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο και μάλιστα σύντομα. Έτσι φρονώ. Γιατί τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα μέχρι να γίνουν καλύτερα, αν γίνουν καλύτερα.
Τρέμω στη σκέψη όλων αυτών των ανθρώπων που θα χάσουν τη δουλειά και συνάμα την αξιοπρέπεια τους. Γιατί μη νομίζετε ότι οι ημέτεροι άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναιι αυτοί που θα φύγουν. Όόόόόχι. Εδώ δε τους διορίζουν αξιοκρατικά θα τους απολύσουν αξιοκρατικά;Ούτε να σκέφτομαι δε θέλω τι θα γίνει στον ιδιωτικό τομέα. Ήδη υπάρχουν κάθε μέρα ειδήσεις για εταιρίες που κλείνουν.
Αυτό που έχω να πω αν κάποιοι πολιτικοί ακούν είναι:

Ο μόνος φόβος που έχω ρε πούστηδες είναι να μη μπορώ να κάνω κάτι για τα παιδιά μου. Τίποτα και κανένα άλλο δε φοβάμαι. Κανονίστε. Ένας είμαι. Μικρός. Αλλά θα φωνάξω. Πολύ δυνατά. Μέχρι να πειστούν και άλλοι ότι πρέπει να φωνάξουν. Και θα σας πάρει και θα σας σηκώσει.
Μου έχετε πάρει κάθε ελπίδα για εμένα.
Αν μου πάρετε και την ελπίδα για τα παιδιά μου θα σας πάρει ο διάολος.

Όσο για αυτούς που τόσα χρόνια μεταπολιτευτικά τους ψηφίζετε νομίζοντας ότι κάνετε αγώνα ένα σας έχω.
Τα δικά σας παιδιά, και δεν εννοώ πολιτικά αλλά πραγματικά τα παιδιά σας, ρε παλιοκαριόληδες τα καταδικάσατε για να μπορέσετε να περάσετε εσείς καλά. Τα μάθατε να μη μιλάνε, να μην αντιδρούν να μην κάνουν κάτι μόνα τους. "Εγώ θα σε κανονίσω με τον φίλο μου τον πολιτικό σκάσε. Τι τους θες τους αγώνες;Θα πας στρατό και μετά κάπου θα σε βάλω".Αν αυτός ο άνθρωπος τώρα απολυθεί τι θα κάνει; Που θα τρέξει;Θα μπορείς να τον βοηθήσεις;Και πάνω από όλα θα μπορέσει να βοηθήσει τον εαυτό του;
Σκατά τα κάνατε ρε...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πατέρα, τα έμαθες τα νέα; Τα σκάτωσα. Και είναι άγνωστο πόσο θα τα σκατώσω ακόμα.

ΠανωςΚ είπε...

Καλέ, μη λέτε τέτοια, γιατί στεναχωριούνται οι πασόκοι. Και μετά λένε ότι μόνο το πασόκ κράζουμε, ενώ τη ΝΔ τη στηρίζαμε...

Ρε θα μας τρελάνουν οι πασόκοι ρε...