21 Νοε 2010

Πάνως εν ιδεοπωλείω,
στα τρία γκόρνερ μπέναλντυ

Ενα συναρπαστικό ερωτικό θρίλερ με φόντο την "καλλικρατική" Αθήνα.
Μια μελέτη των αδιεξόδων που τελικά δεν υπάρχουν και των χαρών που καρτερούμε και δεν θα σώσουνε να 'ρθουνε. Μια κλινική προσέγγιση της χολέρας που σκορπά όποιος κυνηγά καριέρα.
Το νέο wannabe μυθιστορημα του Σάκη Χασισάκη απ' τις εκδόσεις "Αρωματικά sticks με άρωμα λιβάνι".
Ορίστε η περίληψη:

Αυτός, αυτή και ο μυστήριος

Αυτός είναι ένας κειμενογράφος, wannabe σεναριογράφος.
Αυτή είναι μια μοιραία ξανθιά γραμματέας wannabe διεθυντρια προγράμματος τηλεοπτικού σταθμού.
Γνωρίστηκαν μια μέρα στην Αθήνα, στους πανηγυρισμούς για τη νίκη του Καμίνη.
Φλέρταραν στην επίδειξη μόδας της Σήλιας Κρηθαριώτη.
Έκαναν ερωτα πρώτη φορά στην τουαλέτα ενός gay friendly bar κάπου στο Γκάζι.
Οταν δεν ήταν μαζί, αυτή πηδιότανε με στελέχη για να κάνει καριέρα.
Οταν δεν ήτανε μαζί, αυτός σκότωνε τους κακομούτσουνους και πατούσε πάνω στα πτώματά τους, για να έχει υλικό για το σενάριό του.
Σύντομα, μαζί και χώρια, ήταν ένα ραγδαία ανερχόμενο ζευγάρι της κοσμικής Αθήνας: ο ραγδαία ανερχόμενος Σεναριογράφος και η ραγδαία ανερχόμενη Ξανθιά, μεγαλοστέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού.
Αυτός έκλεισε εναν κύκλο φονικών και αποτελείωσε το σενάριό του, στο οποίο βασίστηκε η πολύ πετυχημένη σειρά "Σίριαλ killer" στο κανάλι όπου δούλευε αυτή.
Η ζωή ήταν όμορφη και ο ουρανός ήταν το ταβάνι τους (αγγλισμός: the sky was the limit).
Για το δεύτερο κύκλο της σειράς ζορίστηκε κάπως: Με τους φόνους κακομούτσουνων τα πήγαινε μια χαρά, οι υπεύθυνοι του καναλιού όμως τού διεμήνυσαν ότι τα χρηστά ήθη της εποχής απαιτούν ο φονιάς να βρει τη Νέμεσή του.
Με βαριά καρδιά βάζει τον Αστυνόμο Μυστήριο στο παιχνίδι - γοητευτικό, ικανό, αδιάφθορο, πάντα μ' ενα πτιφουράκι στο στόμα, με μαρμελάδα, όχι σοκολάτα. Ο Αστυνόμος Μυστήριος ρίχνεται στα ίχνη του μανιακού δολοφόνου. Τα ίχνη τον οδηγούν στην αγκαλιά μιας φλογερής ξανθιάς. Ο Μυστήριος και η Ξανθιά πέφτουν στο κρεβάτι....
Εδώ, σκέφτηκε ο σεναριογράφος - σίριαλ κίλερ, καθώς έβαζε το κλειδί στην πόρτα του πολυτελούς διαμερίσματος όπου πλέον συζούσαν με την Ξανθιά, ίσως θα έχουμε πρόβλημα με τη σήμανση καταλληλότητας του προγράμματος, εκτός κι αν...
Το θέαμα που ξαφνικά αντίκρισε του πάγωσε το μυαλό!
Εκτός κι κόψεις σκηνές όπως αυτή, είπε ψυχρά ο Αστυνόμος Μυστήριος, ο οποίος εχοντας πάρει σάρκα και οστά επιδιδόταν σε ακατανόμαστες πράξεις με την ξανθιά διευθύντρια προγράμματος, τις οποίες έχει κόψει η λογοκρισία. "Συγγνώμη, αγάπη μου" είπε η ξανθιά απευθυνόμενη στον ενεό σεναριογράφο και βολεύτηκε στην αγκαλιά του Μυστήριου, οποίος πάντα σημαδεύοντας τον σεναριογράφο - σίριαλ κίλερ με το περίστροφο κάλεσε τον ΚΙΤ, he called for backup και παρήγγειλε τρία διπλά πιτόγυρα χωρίς κρεμμύδι.

H τηλεοπτική σειρά, το τέλος της οποίας γράφτηκε και διαδραματίστηκε στη φυλακή, σύντομα μετεξελίχθηκε σε πετυχημένο riality show "the Ψειρού Fucktor" γύρω απ' την καθημερινότητα του έγκλειστου πρώην πετυχημένου σεναριογράφου - σίριαλ κίλερ. Φτηνή παραγωγή, καταλαβαίνετε: το υλικό έτοιμο χάρη στις κάμερες παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένες εντός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων - να ακομη μια καλή ιδέα, απορώ πώς και δεν την έχουν ακόμη σκεφτεί εκεί στον Alpha.
Ο Μυστήριος και η Ξανθιά χωρίσαν γρήγορα, γιατί αυτός ήταν αριστεριστής και δεν άντεχε τον faux-σοσιαλισμό της.

ΥΓ. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι χορηγοί - επενδυτές να επικοινωνήσουν με τον γράφοντα με σήματα καπνού. Υπ' όψιν, δεχόμαστε ακόμη προσφορές και για τα δύο προηγούμενα ιδεοπωλεία 1 - 2.
Είμαι σ' αδιέξοδο, μωρό μου πολυέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: