20 Ιουν 2011

Βρε το Γιώργο ρε....

Ρε το Γιώργο ρε...
Το περιμένατε;
Όχι πείτε μου το περιμένατε;
Εγώ όχι.
Α, να τα λέμε αυτά. Δε περίμενα τη ντρίμπλα.
Σαν τον Μπέργκ με με τον Ρεντόντο ένα πράμα. (Όσοι δε θυμούνται, και είναι ποδοσφαιρόφιλοι, δείτε εδώ)
Εκεί που είχε ξεκινήσει η μάχη της διαδοχής του, τσουπ! να η ντρίμπλα.
Οι δημοσιογράφοι είχαν βγάλει αξίνες και παλάμες. Έθαβαν απ δω, έθαβαν απ εκεί...
Μετά τις παραιτήσεις των βουλευτών άρχισαν να λένε για "φοβερές εξελίξεις" για "νέο 65" και διάφορα άλλα παπάρια.
Τες πα. Αυτό που κατάφερε ο Γιώργαρος είναι ότι από τη μία ξεμπρόστιασε Αντώνη και Καρατζά-φέρη. Ο πρώτος λέει και καλά ότι δε του αρέσει το μνημόνιο. Δε το ψήφισε. Αμέσως μετά τις διαβουλεύσεις τύπου "Όχι εσύ πρωθυπουργός έπαιξες 31 και κάηκες" είπε "όχι μωρέ δεν είναι δα και εντελώς κακό το μνημόνιο. Ας το ξαναδούμε".
Αυτός που έσκασε από το κακό του πάντως είναι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ. Παπαπα τόσα νεύρα ούτε ο Πρετεντέρης όταν απέναντι του έχει κάποιον, οποιονδήποτε, από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Φάνηκαν εν πάση περιπτώσει ποιοι ενδιαφέρονται απλά για την εξουσία.
"Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάει κι όλοι οι άλλοι να πα να γαμηθούνε" ένα πράμα.
Αυτό όμως που είναι σημαντικότερο για τον ΓΑΠ είναι ότι έδωσε ένα μπουνίδι εσωκομματικά. Δηλαδής.
Κάτι τύποι περίμεναν ότι ο Γιωργάκης θα παραιτηθεί.
Αμ δε.
Τους είπε λοιπόν με λίγα λόγια:
"Θα κάνω ανασχηματισμό. Θα πάρω και κάποιους απ εσάς. Μετά, κοθώνια, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης. Για να δουμε αν έχετε τα κάκαλα να με ρίξετε εσείς, αντι να περιμένετε απ εμένα να πέσω. Γιατί να μείνω εγώ στην ιστορία ως ο τύπος που λάκισε; Να μείνετε μια μπάρτη (που λέμε στην Κρήτη) στην ιστορία ως αποστάτες"
(Παρένθεση. Ο Καρατζά-φέρης είπε στο Σαμαρά, μια φορά προδότης πάντα προδότης. Μάλιστα. Μιας όμως και μιλάμε για αποστάτες, ο Μητσοτάκης τον οποίο τόσο πιστά υπηρέτησε ήθελα να ξερά πως σκατά έμμεινε στην ιστορία. Κλείνει η παρένθεση)
Οι θέσεις κλειδιά στα υπουργεία όπως τα όρισε είναι πάντως δυο
Αναμφισβήτητα το πρώτο είναι ο Μπένι, εξκιουζέ μουά, Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο άνθρωπος που ήταν Ευάγγελος αλλά τώρα είναι Βαγγέλης γιατί πρέπει να είμεθα λίγο πιο κοντά στο λαό γιατί αυτοί στις πλατείες θα μας φάνε ζωντανούς.
Πρώτα όμως για τον αετονύχη πρώην υπουργό Οικονομικών. Ο Παπακ-ης δεν υποβαθμίστηκε όπως πολλοί θεωρούν.
Εκεί που πήγε είναι η ΓΕΝΟΠ. Είναι η μάχη με το διακόπτη. Είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο μόνος κλάδος της οικονομίας που κάτι κάνει. Είναι τα αυθαίρετα για τα οποία είχε και μια διαφωνία με την Μπιρμπίλη. Μπορεί επίσης να κάνω λάθος, ελπίζω στις γνώσεις σας, αλλά σε αυτόν δεν ανήκουν πλέον και οι αποχαρακτηρίσεις δασών ή οι περιοχές Νατούρα; Καθόλου υποβάθμιση δεν είναι για τον Παπά-κη ίσα ίσα στα δύσκολα πάλι πήγε. Διορισμένος, δεν έχει ψηφοφόρους να ικανοποιήσει άρα στα δύσκολα. Με όλο το κόσμο στραμμένο στο μεσοπρόθεσμο μια χαρούλα θα τα κάνει.
Και πάμε στον Βαγγέλη. Ευάγγελος πριν, θυμίζω. Αλλά αφού θέλει Βαγγέλης, Βαγγέλης.
Ο Βαγγέλης το λοιπόν είναι αυτός που ξέρει λέει το νόμο. Δεν είναι ακριβώς σωστή αυτή η τοποθέτηση. Ο Βαγγέλης ξέρει καλά το νόμο, άρα ξέρει και που είναι οι αδυναμίες του νόμου. Άρα, ξεχνάμε αρχικά ότι είχαμε πει περί 180 βουλευτών και μαλακίες. Ξεχνάμε ότι είχαμε σκαπουλάρει τη Νέα Δημοκρατίας περί προανακριτικής κλπ και είχαμε δώσει λύση. Πλέον στρεφόμαστε στο πως θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια για την διάθεση της δημόσιας περιουσίας και των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων.
Και άλλα.
Ο Βαγγέλης θα είναι χειρότερος.
Με το βαμβάκι θα μας σφάξει.
Να θυμίσω ένα απλό, και πάλι ποδοσφαιρικό παράδειγμα.
Βασικά ξεκινάει από το μπάσκετ. Λοιπόν ο Βαγγέλης εκλέγεται στη Θεσσαλονίκη. Κανόνισε λοιπόν για τις ομάδες μπάσκετ της Θεσσαλονίκης την λεγόμενη "Ειδική εκκαθάριση". Μπήκαν σε αυτή τη ρύθμιση οι ομάδες και ΤΣΟΥΠ καθόλου χρέη. Κάτι δηλαδή σαν τα άρθρα 99 και 44 αλλά στο ακόμα πιο ξεφτυλέ. Αυτή την ρύθμιση εκμεταλλεύτηκαν γίγαντες της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα όπως ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μάκης Ψωμιάδης και έκαναν Νέους Πανιώνιους και Νέες Καβάλες χωρίς χρέη.
Επιπλέον τον έκανε αντιπρόεδρο.
Δηλαδή, ο Βαγγέλης μπορεί να υπογράφει αν αυτού. Όχι σε όλα αλλά σε πολλά ζητήματα. Έτσι πλέον ο ΓΑΠ αποκτά τον υπερυπουργό οικονομικών που ήθελε αλλά που δε μπορούσε να έχει. Όταν έγινε γνωστό ότι ο Παπακωνσταντίνου μπορούσε να βάζει υπογραφή πάνω από άλλους υπουργούς χωρίς να τους ρωτήσει θυμάστε τι είχε γίνει.
Τώρα;
Θα αμφισβητήσει κανείς τον Νο 2;
Ή μήπως Νο 1;
Μήπως τελικά είναι σωστή η ρήση:
"Κυβέρνηση Βενιζέλου με πρωθυπουργό τον Παπανδρέου;"
(η Άφρο μου το είπε αυτό. Μα δεν είναι φοβερή;)
Ω ρε τι έχει να γίνει...

2 σχόλια:

Σταυρούλα είπε...

Και δεν του ΄χαμε του άτιμου! ;)

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

έλα ντε.
Αλήθεια δε το περίμενα!
Ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα παραιτηθεί.