24 Απρ 2012

Demi-frère, Demi-sœur, Demi-Moore

Οζορντουί αλεκόλ φρανσέζ κάναμε τον πασέ σάμπλ που λίγο-πολύ είναι ό,τι κι ο πασέ κομποζέ, αλλά σε φάση σπανίως ουτιλιζέ στον προφορικό λόγο, αλλά και στον γραπτό εδώ που τα λέμε το χρησιμοποιούνε μόνον οι καλλιεργημένοι, οι πολύ κουλτιβέ, συγγραφείς (αλλά όχι και ο συγγραφέας-τερματοφύλακας Αλμπέρ Καμί, που στον Ξένο περιφρόνησε επιδεικτικά τον εξεζητημένο πασέ σάμπλ), ρήτορες, πολιτικοί, αλλά όχι (λέει η δασκάλα μου) και η Μαρίν Λεπέν, αυτή δεν χρησιμοποιεί ποτέ πασέ σάμπλ γιατί είναι λαϊκίστρια και απευθύνεται σε κοινό που αμα τού μιλάς κουλτουρέ και όχι μεγιεμελέ ποιος ήλιος σε ξεπροβαλλέ δεν σε καταλάβαίνει ποτέ. Σαν να λέμε, μιλάει η Μαρίν τη γλώσσα του λαού, όρσε μια (ακόμη) εξήγηση που πήρε η φασίστω είκοσι τα εκατό.
Μετά λέγαμε για τη σταχτοπούτα και τις ετεροθαλείς αδερφές της και σκεφτόμουν, επειδή ήπιαμε κι ένα κρασί, μια παραλλαγή όπου η νονά (γαλλιστί: μαρέν) της Σταχτοπούτας ήταν η Μαρίν Λεπέν και τα ζώα που μεταμορφωθήκανε για να οδηγούν την άμαξα ήταν μετανάστες που τους μαστίγωνε με λύσσα η ίδια και ξυπνήσανε οι σκλάβοι σε φάση επανάσταση, κι όπως εγένετο φως εγένετο και κομμουνισμός, και η μαρέν Μαρίν Λεπέν τιμωρήθηκε με την τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ, η δε Σταχτοπούτα, ως συνεργάτισσα του οχτρού, εξορίστηκε στη Μύκονο, οριεντάλ χορεύτρια στα ρεπορτάζ του Σταρ.

1 σχόλιο:

Μοράλες είπε...

Πήρε 17,9. Και δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό όπως όλοι πέσανε από τα σύννεφα. Απο 11 το 2007 και 16 το 2002 πήγε στο 17,9. Ίδια εκλογική πελατεία. Μόνο που το 32 του Σαρκό το 2007 έγινε 26, δηλαδή γύρισε στο Εθνικό Μέτωπο. Αυτοί ακροδεξιόι ήταν και ας ψήφισαν Σαρκό το 2007. Είδαν όμως ότι ο Σαρκό πέρα από κάτι ψιλές που έριξε στους Ρομά ήταν πιο ήπιος από αυτά που ελπίζανε και ξαναγύρισαν στο ανθρωπιστικό Εθνικό Μέτωπο.